Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Marit Fjellanger Bøhm, Stavanger/Sandnes Skøyteklubb
som månedens skøytekvinne for januar 2021

Marit Bøhm

Foto: Reidar Langkjær

Marit har i en alder av 32 år virkelig blomstret som skøyteløper. Etter mange flotte prestasjoner i hjemlige uttaksløp ble hun innlemmet i den norske troppen til skøytebobla i Heerenveen i januar, og fikk den harde oppgaven om å være frontløper på vårt lagtempolag for kvinner. I sitt første forøk 22. januar havnet laget på en sensasjonell 3. plass med ny norsk rekord, og slo det stjernespekkede russiske laget i samløp. To dager senere fikk hun prøve seg på 3000 m, og den endte med ny flott personlig rekord, 4.10.66, en forbedring av gammelpersen på 5,55 sekunder! En uke senere ble det ny flott 3. plass med ny norsk rekord igjen, og nok en gang beseiret de det russiske laget. Kan det bli medalje i VM? Uansett – VM enkeltdistanser kommende helg blir en opplevelse for Marit, og så fortjent! Og jenta er i full jobb, med hjemmekontor på hotellet i Friesland!

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Bjørn Magnussen, Sportsklubben Falken
som månedens skøytemann for januar 2021

Bjørn Magnussen

Foto: Reidar Langkjær

Bjørn er en sprinter med stort utviklingspotensial, som de siste to sesongene har han stadig nærmet seg verdenstoppen. Og beviset fikk vi til fulle da han 24. januar slo til med ny pers i Heerenveen. 34.74 – 4. plass bare 5 fattige tusendeler fra seierspallens laveste trinn. Og fortsatt har Bjørn forbedringspunkter. Med full klaff kan det bli enda bedre, vi venter med spenning på hans 500 m i VM enkeltdistanser førstkommende fredag like etter klokken 16.00. Lykke til, Bjørn!

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Julie Samsonsen, Fana Idrettslag
som månedens skøytekvinne for desember 2020

Julie Samsonsen 2

Foto: Reidar Langkjær

Julie slo til med sesongbeste på 500 m med 39.39 i Stavanger under uttaksløpet 11. desember, og ser ut til å fortsette der hun slapp forrige sesong. Hun blir vårt fremste håp under EM sprint i Heerenveen. Julies Akilleshæl er fortsatt 1000 m, men vi registrerer større stabilitet på distansen denne sesongen, med 1.20.76 som sesongbeste. Julie satser alltid friskt, og får kjenne det på sisterunden. Kanskje holde litt igjen fram til 600 m?

 

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Peder Kongshaug, Stavanger/Sandnes Skøyteklubb
som månedens skøytemann for desember 2020

Peder Kongshaug 2

Foto: Reidar Langkjær

Peder, som fortsatt er junior, overrasket stort med å kvalifisere seg til EM allround med 1500 m-pers i uttaksløpet 11. desember med 1.47.65. Pers ble det også på 5000 m med 6.34.61, en tid han forbedret til 6.30.21 andre nyttårsdag. Han er 36-mann på 500 m, og står fram som den perfekte allrounder. Han har foreløpig liten erfaring fra 10 000 m, men har nok kapasitet til å prestere godt nede på 13-tallet om han får sjansen i EM. Vi får håpe at Junior-VM i Japan ikke blir tatt av koronaen. Der er han utvilsomt en av sammenlagt-favorittene.

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Ragne Wiklund, Aktiv Skøyteklubb

som månedens skøytekvinne for november 2020

     Ragne NM2

Ragne slo til med personlig rekord og mesterskapsrekord under NM enkeltdistanser på Hamar 1. november. Med tiden 7.16.62 forbedret hun Ida Njåtuns fem år gamle mesterskapsrekord med 2,4 sekunder, samtidig som hun knuste den to-år gamle persen på 7.31.21 fra Stavanger. Hun rykket dermed opp til 5.plass på den norske adelskalenderen for kvinner. 20-årigen fra Oslo fikk virkelig vist hvilket langdistansetalent hun er. Vi gleder oss til fortsettelsen. Hun er nå nummer fem på den norske adelskalenderen for kvinner – rykket opp forbi Hege Bøkko med sin pers i Vikingskipet.

 

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Hallgeir Engebråten, Nord-Odal Idrettslag

som månedens skøytemann for november 2020

        Hallgeir Engebråthen

Hallgeir gjorde med sin fremragende 10000-meter under NM enkeltdistanser i Vikingskipet på 13.28.73 alle supportere som er glad i langdistanseløpere lykkelig. Gammelpersen på 14.03.11 – satt i Stavanger for tre år siden, ble slått med et drøyt halvminutt. Odølingen, som fyller 21 år like før jul, plasserte seg mellom ingen ringere enn Storelid og Koss på den norske mil-statistikken gjennom tidene. Samtidig rykket han opp fra 16. til 8.plass på den norske adelskalenderen (stor firkamp). Ingen tvil, et stort allround-talent er på gang!

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Ida Njåtun, Asker Skøyteklubb

som månedens skøytekvinne for oktober 2020

Ida slo til med sitt beste 1500m-løp på lenge da hun vant 1500 m under NM enkeltdistanser i Vikingskipet 30. oktober. Hun ble klokket inn til ny mesterskapsrekord 1.58.06, hadde selv den gamle på 1.59.43, satt i Stavanger for drøye fem år siden.  Vinnertiden var bare 0.45 sekunder svakere enn hennes raskeste tid på norsk is.  Vi håper at Ida nå kan nærme seg nivået fra sin gjennombrudd-sesong 2015, da hun presterte fantastiske 1.52.71 i Calgary

ida og allan kongepokal 2020

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Allan Dahl Johansson, Aktiv Skøyteklubb

som månedens skøytemann for oktober 2020

Allan kopierte samboer Ida under NM enkeltdistanser på 1500 m, da han gikk inn til ny mesterskapsrekord, 1.46.49, åtte hundredeler bedre enn Håvard Bøkkos gamle rekord fra november 2013. Allan presterte med dette løpet sin nest beste tid på norsk is, noe som lover særdeles godt foran den noe spesielle sesongen vi er inne i. Både Ida og Allan fikk sin velfortjente Kongepokal for sin innsats på 1500 m under NM

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Julie Berg Sjøbrend, Aktiv Skøyteklubb

som månedens skøytekvinne for mars 2020

Julie B SjøbrendJulie har hatt en flott sesong og har satt solide personlige rekorder på alle distanser. Hun avsluttet sesongen med å senke persen på 500 m fra 42.81 til 42.42 under Sandefjordløpet i Vikingskipet 8. mars – på selveste kvinnedagen. Julie gjorde en flott innsats under årets Junior-VM i Tomaszów med flotte personlige rekorder på 1000 m (1.23.36) og 3000 m (4.31.70). Julie lå under NM junior allround an til medalje sammenlagt, men falt dessverre på søndagens 1000 m. Hun fikk dessuten æren av å representere Norge under Ungdoms-OL i Sveits og var med i verdenscupfinalen for juniorer i Minsk. Og – for eventuelle uinformerte – hun er datter av verdensmester Amund Sjøbrend. Julie fyller 18 år 7. juni til sommeren, og vi håper å få glede av hennes skøyteferdigheter i mange sesonger framover.

 

 

 

 

 

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Sverre Lunde Pedersen, Fana Idrettslag

som månedens skøytemann for mars 2020

Sverre L PedersenSverre har hatt en tung sesong, mye preget av skaden han pådro seg i sykkelvelten like før sesongstart. Under sitt siste stevne i sesongen, VM allround i Vikingskipet, viste han stor fightervilje. Søndag 1. mars kjempet han seg gjennom en tøff 10 000 m, og ble belønnet med en velfortjent sølvmedalje sammenlagt – sesongens beste plassering av en norsk løper. Kjenner vi Sverre rett, er han særdeles revansjesugen foran neste sesong!

Supporterturer