Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Sverre Lunde Pedersen, Fana IL

som månedens skøyteløper for desember 2017

sverreEndelig kan Sverre notere sin første offisielle norske seniorrekord! Den kom på 5000 m i Salt Lake City søndag 10. desember og lyder på 6.07,61, i samløp med Ted Jan Bloemen som satte ny verdensrekord med 6.01,86. Sverre forbedret Håvard Bøkkos snart ni år gamle rekord med 2,33 sekunder, og er nå rykket opp på 2. plass på den norske allround-adelskalenderen, like bak lagkompis Håvard. Sverres løp holdt til 5. plass i den knallharde konkurransen i SLC, men avstanden opp til andreplassen var bare 0,59 sekunder. Vi krysser fingre for bedre hell med marginene i OL!

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Håvard Holmefjord Lorentzen, Fana IL
som månedens skøyteløper for november 2017

Haavard H LorentzenSjelden – for ikke å si aldri - har juryen hatt en lettere oppgave! Fredag 17. november 2017 ble en  historisk dag i norsk  skøytehistorie. Håvard Holmefjord Lorentzen slo til med to seire i verdenscupen i Stavanger, med 34,64 på 500 m og 1.08,22 på 1000 m. Så fort har aldri en nordmann gått på norsk is! Fullstendig unødvendig med ytterligere begrunnelse.

https://track.adform.net/adfscript/?bn=4887463;cpjs=2

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Allan Dahl Johansson, Aktiv Skøyteklubb
som månedens skøyteløper for oktober 2017

Allan Dahl Johansson

Juryen har hatt mange flotte prestasjoner å velge mellom i sesongåpningen av etablerte løpere som Håvard Lorentzen, Hege Bøkko og Sverre Lunde Pedersen eksempelvis. Vi har imidlertid landet på Allan Dahl Johansson, vårt kanskje fremste framtidsløfte i øyeblikket. Vår doble juniorverdensmester har hatt en glimrende åpning på sesongen, og skaffet seg plass på World Cup-laget etter to sterke 1500 m-løp på 1.47-tallet (tre sekunder under lavlandspersen fra i fjor), først på NC-1 i Vikingskipet, og så under NM enkeltdistanser i Stavanger der han fulgte norgesmesteren Sverre Lunde Pedersen i samløp helt til døren. Allan sikret seg en fortjent bronsemedalje i en rekordjevn medaljeduell. I NM senket han sin personlige rekord på 5000 med 10 sekunder fra 6.44 i Calgary til 6.34 i Stavanger, noe som lover særdeles godt foran sesongens Junior-VM. Det blir spennende å følge han i World Cup-løpene før jul. Kan han etablere seg i A-gruppa?

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre

Odin By Farstad, Sportsklubben Falken

som månedens skøyteløper for mars 2017

Odin 3

19-åringen Odin By Farstad, Falkens særdeles lovende sprinter, avsluttet sesongen med stil! Under Oval Final i Calgary i mars stilte han opp i fem løp, og perset seg ved samtlige anledninger. Odin kan nå smykke seg med følgende bestetider på de tre korteste distanser: 35,77 – 1.09,03 – 1.49,78. Tida på 1000 m er ny norsk juniorrekord. Den gamle rekorden hadde årets sølvvinner i Sprint-VM Håvard Holmefjord Lorentzen på 1.09,15, satt i Salt Lake City for fem år siden. Odin rykker opp i seniorklassen neste sesong, og sammen med klubbkameraten Bjørn Magnussen og Hols Henrik Fagerli Rukke representerer han en ny sprintgenerasjon som det blir spennende å følge i årene framover. Odin kommer fra en utpreget skøytefamilie. Søster Ane, akkurat fylt 17, har prestert 41,24 på 500 og er på rekruttlandslaget, mens pappa Rune presterte 39,9 og 1.21,6 for 36 år siden, da med etternavn Olsen.

 

Norway Supporter Teams jury har besluttet å kåre
Allan Dahl Johansson, Aktiv Skøyteklubb
som månedens skøyteløper for februar 2017

Allan Dahl Johansson 3

Den 18-år gamle Oslo-gutten Allan Dahl Johansson har i de siste sesongene dominert de
aldersbestemte klasser i Norge, og hevdet seg med glans i internasjonale juniorkonkurranser
i kamp mot langt eldre konkurrenter. Inneværende sesong startet godt for Allan, med flere
flotte plasseringer i Junior-World Cup. 21. januar var Allan i Collalbo for å delta i sesongens
andre Junior World Cup. Under oppvarmingen til 500 m falt han stygt og havnet på sykehus.
To uker seinere var han imidlertid på plass under Junior-NM allround i Stavanger, og tok et
suverent mesterskap med fire strake distanseseire. Etter en flott andreplass på 1000 m i
JuniorWorldcup-finalen i Erfurt ei uke senere på ny personlig rekord, 1.11,97, kom sesongens
store mål, Junior-VM i Helsinki. Og Allan innfridde til de grader! Gull på 1500 m på ny
banerekord, gull på 1000 m, sølv i allround sammenlagt og i tillegg var han med på laget som
sikret seg bronsemedalje i lagtempo. Ikke et fnugg av tvil i juryen, Allan var månedens
skøyteløper for februar! Og Allan er junior også neste sesong…

 

Supporterturer